Zakázané byliny

Článek na téma: Ezoterika, Mystické nauky,

Fytoterapie pochází z řeckých slov phyton a therapeia, čili rostlina a léčba. Počátky léčby bylinkami sahají velmi hluboko. Vůbec první důkazy pochází z období před více než 60 000 lety před naším letopočtem.

Šlo o nález v iráckém Kurdistánu, kde se našly pozůstatky v neandrtálské hrobce. Na rozvoji léčby bylinkami se tak značně podílela Arabská medicína. Léčba bylinkami má však důležitou roli i v současné době. Je doporučována mnoha moderními klasickými lékaři. Představuje v mnoha případech velmi vhodnou podpůrnou léčbu vedle té moderní klasické. I proto nová vyhláška Evropské unie, byla taková rána z čistého nebe.

Léčba bylinami - zakázána

Evropská unie se snažila tento zákon prosadit již v roce 2004, leč neúspěšně, v platnost vyhláška vstoupila až v dubnu v roce 2011. Vše navíc proběhlo navíc nenápadně, jakoby náhlým výpadkem celé řady bylinek. A to i přesto, že pozitivní vlastnosti celé řady bylin, byly vědecky prokázány. Podle Evropského nařízení (ES) č. 1924/2008 jsou zakázané všechny tvrzení o potravinách, bylinách i včetně výživových doplňků, pokud je nepovolila Evropská komise a nenachází se na seznamu povolených. A tak, pokud se daná bylina na daném seznamu nenachází, je zakázána. Přesněji, je zakázáno o jejich účincích hovořit za účelem jejich prodeje. Tato poslední věta pro lékárny a prodejce léčivek představují poslední stéblo záchrany. Bylinky a bylinné doplňky mohou být prodávány, ale na obalech nesmí mít uvedeno k čemu vlastně jsou a jaké mají léčebné vlastnosti, a to i přesto, že jsou vědecky prokázány.

A tak nám nezbývá nic jiného, než se o léčivých účincích různých bylin dočíst v článcích na internetu anebo v rozličných knihách, kterých v knihkupectvích a knihovnách najdeme naštěstí stále ještě dost.

Česko čeká již třetí superúplněk za sebou. Pro astronomy krásný zážitek, ale pro nás všeobecně pěkný pres. Sotva jsme se vzpamatovali z toho listopadového, tak tu máme ten prosincový. Vůbec ten největší a nejjasnější úplněk v letošním roce u nás.

Nejvýznamnější den čarodějnic v roce se blíží, všude okolo nás se postupně objevují vydlabané dýně a čarodějnice na koštěti. Zamysleli jste se však, kde se vůbec to spojení čarodějnic s košťaty vzal?

Je mnoho způsobů, jak nahlédnout do své budoucnosti, jednou z nich je i věštění z kávové sedliny. Metoda, kterou s oblibou užívala i v Česku tolik oblíbená herečka Helena Růžičková. I když se to nezdá, je to překvapivě jednoduché. Pravda, i když dnes, v době překapávaných káv, to možná přeci jen komplikované bude. Pro úspěšné věštění totiž potřebujete tradiční kávu, tedy obyčejného “turka”.

Momentálně jsem online (Na Vaší otázku odpovím do 5 minut.)

Věštkyně Zdeňka - budoucnost dítěte

Znamení Beran
Specializace Andělské karty, tarotové karty, astrologie
Zaměření Dětské horoskopy, budoucnost dítěte

Specializuji se na výklad budoucnosti dětí, protože vím, že mnohé z ní se dá často ovlivnit a pozměnit k lepšímu. Vyložím Vám životní cestu a významné okamžiky, které Vašeho potomka čekají a na které je vhodné se připravit. 

Zašlete mi SMS ve tvaru PORADNA datum narození, jméno a otázku na číslo 903 55 60
Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 63
Zašlete mi SMS ve tvaru PORADNA datum narození, jméno a Vaši otázku na číslo 903 55 60 Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 63 Moje stránka, otázky a ohlasy

Reiki je velmi oblíbenou a žádanou alternativní metodou přírodního léčení, jež v případě, že je aplikována skutečnými odborníky, je bezpečná a může se kombinovat i s jinou terapií.