Proč létají čarodějnice na koštěti

Článek na téma: Duchovní život, Ezoterika, Záhady, Mystické nauky,

Nejvýznamnější den čarodějnic v roce se blíží, všude okolo nás se postupně objevují vydlabané dýně a čarodějnice na koštěti. Zamysleli jste se však, kde se vůbec to spojení čarodějnic s košťaty vzal?

Podle historiků za to může středověká Evropa, která si o čarodějnicích vymyslela pohádky. Tyhle mýty a legendy byly spojeny s hloupostí a tehdejší nevzdělaností, kdy si lidé nedokázali spoustu věcí vysvětlit. Šlo zejména o léčivé účinky bylinek, a proto je připisovali kouzlům a čárům.

Symbol koštěte

Bylo tomu tak od dávných dob, tedy od chvíle, kdy matriarchát vystřídal patriarchát. Koště naznačuje ženám, kde je jejich místo. Žena patří k plotně. Žena se měla držet svého koštěte a držet se svého vyhraněného prostoru a dál nechodit. Měla se tedy držet domova, starat se o něj a nic jiného ji nenáleželo. Potom, když tedy na koště nasedla a vyletěla komínem, šlo vlastně o rebelii.

Koště ve spojení s bylinkami pak představuje dokonalé mystické spojení

Sebevědomá a chytrá žena se sklonem k rebelii a svobodomyšlenkářství, to byla ve středověku vskutku velmi nebezpečná a troufalá kombinace. Zvlášť, když bylinkářky podaly lidem bylinky s omamnými nebo halucinogenními účinky (k nimž patří kupříkladu mandragora), při nichž měli pocit, že lítají. Na vině mohly být i prastaré pohanské rituály, které byly spojeny s tou nejúčinnější mastí z durmanu, která byla známá i jako “létací mast”. Byla užívána Kelty v rámci ryze ženského obřadu. Aplikovala se do genitálií a způsobovala silné orgastické pocity, pocit beztíže a euforie. Muži přitom i přes zákaz tajně pozorovali. Ženy v této opojné fázi eroticky užívaly košťata a vymetaly zlé duchy. Mužská ješitnost, touha a závist posléze udělala své. Žena rajtující na koštěti jako na mužském přirození (bylo v katolickém světě bylo absolutně nepřijatelné). Čarodějnice proto podle mužů létaly na koštěti a obcovaly s ďáblem. Inkvizitoři si pak samozřejmě ještě něco přidali a vytvořili démona, jehož je zapotřebí odstranit, tedy upálit.

Podvědomí je to, co medicína označuje za nevědomí, protože o procesech, které v něm probíhají, nemáme v reálu ani ponětí a jen těžko ji dokážeme ovlivnit. Naše podvědomí je však mocné a pokud jej udržíme otevřené a budeme s ním správně komunikovat, můžete poznat, jak moc velká je síla podvědomí.

Nepodceňujte řeč svého těla

Neverbální komunikace, řeč těla či soft skills, vytváří obraz naší osobnosti a dojmu, jaký na své okolí zanecháváme. Není radno ji podceňovat, protože jen stěží s ní dokážeme manipulovat.

Tak a je to tu zas, opět po roce tu máme hádky o Halloween, který většina Evropanů nenávidí skoro stejně mocně, jako Santa Clause. My máme přece dušičky a lampionové průvody! Někdy je zbytečné vysvětlovat, že nejde o nějaký amerikanismus, ale že se k nám obloukem vrací to, co původně od nás před tisícovkami let odešlo…

Momentálně jsem online (Na Vaší otázku odpovím do 5 minut.)

Věštkyně Iveta - výklad karet

Znamení Kozoroh
Specializace Výklad karet
Zaměření Andělské karty, cikánské karty, tarotové karty

Pro výklad karet používám cikánské, tarotové i andělské karty, se kterými mám velmi dobré zkušenosti a vím, že výklad právě z těchto karet spolehlivě funguje. S pomocí karet určím nejen obecně Vaši budoucnost, ale můžeme se zaměřit také na jednotlivé oblasti Vašho života, jako je zdraví, finance, láska.

Zašlete mi SMS ve tvaru TAROT datum narození, jméno a otázku na číslo 903 55 60
Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 62
Zašlete mi SMS ve tvaru TAROT datum narození, jméno a Vaši otázku na číslo 903 55 60 Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 62 Moje stránka, otázky a ohlasy

Spokojený život je velmi úzce spojen s pocitem štěstí. Není nic špatného o sobě občas zapochybovat, horší na tom ale je, že procento nespokojených v poslední době přibývá. Čím to je? A co s udělat, aby váš život byl spokojený?