Symbologie

Článek na téma: Astrologie, Duchovní život, Ezoterika, Osud,

Termín symbologie skrývá vědu, která se zabývá symboly. Ty jsou specifické pro lidi samotné, kulturu i náboženství. Různé symboly se objeví v různých technologiích a důležitou součástí jsou užívány i v geografii, sociologii, astronomii, astrologii, alchymii i věštectví.

Symboly v horoskopech

Symboly v astrologii mají různou kvalitu, na základě jejich vztahu a kvality jednotlivých symbolů, horoskop popisuje osobnost člověka. Ty jsou pak rozděleny do několika kategorií.

Astrologické symboly

Symboly, z astrologie se překrývají s těmi z astronomie. Mají k sobě totiž velmi blízko. Jde kupříkladu o symboly užívanými ve zvěrokruhu. Nejde pouze o znamení, ale i o symboly planet. To však nejsou jediné astrologické symboly, později k nim přibyly i aspekty, lunární uzly, losy, tranzity, fáze Měsíce apod.

Symboly planet

Vůbec první symboly spojené s astrologií se objevily v astronomii a jde o symboly planet. Původní symboly vznikly velmi dávno. Ty vůbec první se objevily v starověkých horoskopech, v rámci středověkých byzantských kodexů. Jejich historie sahá až na začátek našeho letopočtu.

Jaký rozdíl je mezi astrologickými symboly a piktogramy?

Symbol je něco ve tvaru kupř. x, co používáme k prezentaci něčeho. Piktogram je obrázek, jenž se užívá k symbolizaci něčeho. Co z toho plyne? Všechny astrologické piktogramy jsou vlastně symboly, i když ne všechny astrologické symboly jsou piktogramy.

Symboly čínské astrologie

Čínská astrologie je mnohem více systematická než západní astrologie, i ona je však založena na dvanácti znameních. Každé znamení má svůj vlastní symbol v podobě zvířete. Ty stojí na pevném místě v uzavřeném kruhu. Každé znamení vládne jeden celý rok, konkrétní měsíc a dvě hodiny z každého dne. Symboly zhmotňují to, jací jsme navenek.

 

Vánoce je možno slavit několika různými způsoby. Pokud toužíte po jejich harmonickém prožití, můžete se inspirovat Feng Shuei. Nemusíte se obávat, není to o tom, abyste se vzdali českých tradic, ale jde spíše o zklidnění, harmonizaci a vytvoření přátelské atmosféry.

 

V tradiční astrologii je Saturn spojován s omezeními, zábranami, těžkými zkouškami a zklamáním. Jde o obávanou planetu, která nás brzdí. Planeta v jednom znamení zůstává po dobu dva a půl roku. Špatnou pověst však nemá zcela oprávněně.

Alchymie je slovo arabského původu, jež má prvky několika vědních oborů. spojena je s fyzikou, chemií, medicínou a dále pak s astrologií a astronomií. Vedle těchto oborů je propojena i s uměním, sémiotikou a psychologií. Oficiálně je považována za kolébku chemie.

Momentálně jsem online (Na Vaší otázku odpovím do 5 minut.)

Kartářka Kateřina - pomoc s láskou a vztahy

Znamení Ryby
Specializace Andělské karty, tarotové karty,
Zaměření Láska a vztahy, karmické vztahy, rodinné konstelace

Láska je nejvyšším a také nejvíce komplikovaným citem, který působí v životě mnoho štěstí, ale i trápení a smutku. Poradím Vám s Vaším stávajícím vztahem a neštastně zamilovaným pomohu získat lásku milované osoby. Vím, že láska často bolí a partnerské vztahy jsou mnohy obtížné, společnými silami vše napravíme.

Zašlete mi SMS ve tvaru MILUJU datum narození, jméno a otázku na číslo 903 55 60
Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 60
Zašlete mi SMS ve tvaru MILUJU datum narození, jméno a Vaši otázku na číslo 903 55 60 Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 60 Moje stránka, otázky a ohlasy

Reinkarnace, nebo také převtělování, představuje filozofický a náboženský koncept, který je zastáncem teze, že duše člověka po jeho fyzické smrti prožije znovuzrození v jiném těle. V reinkarnaci věřilo mnoho různých náboženství. Někteří věřili v převtělení do jiného lidského těla, někdo i v převtělení do zvířete apod. Převtělení přitom také velmi úzce spojovali i s karmou, tedy zákonem o příčině a následku.