Jednorožci - mytičtí tvorové

Článek na téma: Duchovní život, Ezoterika, Záhady, Mystické nauky,

Jednorožec, magický tvor, jehož si lidé vážili i v době křesťanství, protože to byl symbol čistoty a panenství, jenž byl považovaný rovněž za zosobnění dobra. Pro svou sílu, odvahu a rychlost je považován za božskou bytost. V moderním pojetí pak jednorožec symbolizuje sílu, moudrost a věčný život.

Jednorožci jsou však také velice křehcí a všechno zlé je zabíjí, a to i včetně zlé mysli. Zabít ho dokáže i jedna jediná zlá myšlenka.

Jednorožec

Jednorožec je velké bílé zvíře podobající se koni, jež se vyznačuje se tím, že na svém čele má velký špičatý spirálovitě zatočený roh. Střetnout jste se s ním mohli ve všech civilizacích svět, nejvíce však přeci jen patřila přeci jen k evropskému folklóru. V encyklopediích je popisován jako lesní bytost, která dokázala vyčistit otrávenou vodu a vyléčit nemoci. I díky tomu byl pak mylně a ošidně loven a zabíjen narwal, protože jeho roh se podobal tomu od jednorožce a byl prodáván za drahé peníze, jako magický roh jednorožce. Kromě toho, že se užíval jako lék antijed na špinavou vodu, šlechta jej užívala jako talisman. V Dánsku jej dokonce zakomponovali i do královského trůnu.

Legendární jednorožec v dávné minulosti

V hluboké minulosti byli lidé o existenci jednorožce hluboce přesvědčeni, a proto jej najdete v mnoha přírodovědných knihách. Vůbec první zobrazení jednorožce sahá do velmi hluboké minulosti, doslova je to až neuvěřitelné, jak hluboké, protože se jedná o nástěnnou kresbu z doby 15 0000 let před naším letopočtem. Šlo o kresbu nalezenou ve francouzských jeskyních Lascaux. Nejstarší záznam v knize pak pochází přibližně z pátého století před naším letopočtem, kdy řecký historik jednorožce popsal jako zvíře s bílým tělem, purpurovou hlavou a modrýma očima. Zmínku o jednorožcích dokonce najdete i ve Starém zákonu. O jednorožcích psal dokonce i Marco Polo, který je však zaměnil s nosorožci.

Dodnes je obtížné říct, jestli vůbec někdy jednorožci existovali anebo jde o pouhou záměn s jinou zvěří. To necháme na vás, čemu budete chtít věřit. Existuje celá řada indícií, že zde skutečně byli a byli vyhubeni, dost možná pro svůj magický roh a je dost možné, že tu jsou s námi stále, jen spatřit je natolik výjimečné, že se o tom hned tak neslyší anebo je tomu úplně jinak. Pokud si jej však vyberete jako talisman, vybrali jste si dobře, protože přináší moudrost, dlouhý život, sílu, zdraví a sexuální přitažlivost.

Nejvýznamnější den čarodějnic v roce se blíží, všude okolo nás se postupně objevují vydlabané dýně a čarodějnice na koštěti. Zamysleli jste se však, kde se vůbec to spojení čarodějnic s košťaty vzal?

Taroty jsou karty, které nelžou, ale někdy dovedou být kruté a smutné. Ne všechny zprávy totiž jsou pozitivní a taroty se s člověkem nemazlí, mluví na rovinu, a to někdy zcela bez okolků. Na rozdíl od tarotů jsou andělské karty nositeli pouze dobrých zpráv. Na všem špatném vidí i něco pozitivního.

Bez komunikace není vztahu. Dobrá komunikace je základem šťastného a spokojeného vztahu. Jen s ní totiž dokážete zvládnout konfliktní situace a najít konstruktivní řešení. Dobrá komunikace spočívá přitom v tom, že se svým partnerem budete hovořit o svých vlastních myšlenkách a dávat najevo své pocity. Pozor si však dejte na určité zlozvyky, díky nimž to pak mezi vámi nemůže klapat.

Momentálně jsem online (Na Vaší otázku odpovím do 5 minut.)

Věštkyně Zdeňka - budoucnost dítěte

Znamení Beran
Specializace Andělské karty, tarotové karty, astrologie
Zaměření Dětské horoskopy, budoucnost dítěte

Specializuji se na výklad budoucnosti dětí, protože vím, že mnohé z ní se dá často ovlivnit a pozměnit k lepšímu. Vyložím Vám životní cestu a významné okamžiky, které Vašeho potomka čekají a na které je vhodné se připravit. 

Zašlete mi SMS ve tvaru PORADNA datum narození, jméno a otázku na číslo 903 55 60
Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 63
Zašlete mi SMS ve tvaru PORADNA datum narození, jméno a Vaši otázku na číslo 903 55 60 Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 63 Moje stránka, otázky a ohlasy

Chiromantie, nebo také čtení z ruky, se praktikuje po celém světě již po řadu století. Důkazy o tom sahají až do staré Číny, Indie nebo Egypta. Středověká Evropa čtení z ruky označovala za důkaz čarodějnictví, a proto tuto metodu věštění zakázala. I přesto se chiromantie prosadila, protože se v 17. století vyučovala na několika německých univerzitách.