Tajemství Avalonu

Článek na téma: Duchovní život, Ezoterika, Mystické nauky,

Kdo by neslyšel o Avalonu, legendárním artušovském ostrově, na němž byl ukryt Excalibur. Staří Keltové toto místo považovali za sídlo Bohyně. Lidé na tento ostrov přicházeli zemřít, i se znovu narodit. Jde o jedno z nejmagičtějších míst na světě s ohromnou duchovní sílou a mocí.

Avalon nejspíše pochází z keltského slova abal, což v překladu je jablko. Symbol jablka má významnou roli jak u Keltů, tak i u křesťanů. Vliv na tuto symboliku přitom měla i řecká mytologie. Podle legendy keltští králové přijímali jablka nesmrtelnosti a odcházeli bránou střežit království z útrob hory. Jablko bylo ostatně dávané později i britským králům, jako projev posvátného manželství s Bohyní Země. Pěticípá hvězda uvnitř jablka pa představuje magický pentagram symbolizující Bohyni Podsvětí. Dodnes zde najdete ještě několik mýtických jablečných sadů.

V knize se o ostrovu vůbec poprvé píše v Historia regum Britanniae z roku asi 1163, kterou napsal Geoffrey z Monmouthu. Jedna z legend praví, že se zde nacházel nejen legendární meč a že je zde pochován i samotný Artuš se svou ženou (v nejstarším prokřesťanském kostelu Anglii).

Glastonbury

Glastonbury, živé městečko na Avalonu, je po tisíce let poutním místem i lokalitou s bohatou tradicí, opředenou tajemnem. Své jméno nese po slavné svatyni, která je opředená legendami i tajemnou magií. Do dnešních dnů zde probíhají pohanské slavnosti, druidismus i uctívání Matky Bohyně. Je to takový anglický Jeruzalém. A faktem prostě je, že zvláštní změnu ucítíte hned, jen, co se k ostrovu přiblížíte. Jde jen stěží popsat, co se tu s člověkem děje, nutno je to prožít. Jde vskutku o naprosto jedinečný zážitek, který je nutné zažít.

Tor, brána do onoho světa

Vrch nad městem, Tor, pro Kelty býval vstupem do onoho světa. Stále jde o vyhledávané turistické centrum. Hora je unikátní svým tvarem a tím, že jde vůbec o největší 3D labyrint na světě. Cesta do jeho středu trvá až 7 hodin. Lidé rovněž dodnes absolvují cestu na vrchol kopce,kde se nachází ruiny věže někdejšího kostela. Za doby Keltů zde druidové dosahovali skrze bránu Twr Avallah čtvrté dimenze existence. K tomu patří překročení všech fyzikálně-metafyzických zákonů, překračování prostoru a času. Odtud si pak druidové přenášeli své znalosti do našeho světa. Brána stále není zavřená, stále je do ní možné vstoupit. Dokáží to však pouze znalí druidského umění. To však není všechno, co posvátné hoře najdete, pramení zde i léčivý pramen Chalice Well and Gardens, prastarý pramen, jenž se vyznačuje načervenalou vodou, která podle stoletých legend vyléčí celou řadu chorob a neduhů. Tento pramen symbolizuje menstruaci, porod a život. Naproti tomuto prameni pak vyvěrá Bílý pramen, který vytéká do jedinečného podzemního chrámu, kde se nachází kamenné nádoby umožňující absolvování koupele. Bílý pramen je pak mužský pramen, který představuje plodné semeno, jasnost a záměr. V místě, kde se tyto dva prameny střetnou, vznikne energie kundaliny, tanec lásky, propojení mužské a ženské energie.

Superúplněk

Pokud bude čistá obloha, budete jej moci sledovat po celou noc. Pouhým okem, ani s fotoaparátem však nemáte příliš šanci rozeznat, jak moc je velký oproti těm ostatním. Bude však více zářit, může za to totiž skutečnost, že se jeví až o 30% jasnější než obvykle.

Tento superúplněk je navíc výjimečný i tím, že se jedná o jeden ze tří super úplňků, které letos proběhnou. Jeden již proběhl v říjnu, druhý nás čeká právě teď v listopadu a na třetí se můžeme těšit v prosinci. Avšak právě tento je ze všech ten nejvýznamnější.

Vyznačuje se i svou typicky krvavou barvou. Tento úplněk je nazýván bobřím, protože v tomto období začali v Americe klást pasti na bobry. Jejich kožíšek totiž dokázal Indiány účinně ochránit před přicházející zimou.

Fytoterapie pochází z řeckých slov phyton a therapeia, čili rostlina a léčba. Počátky léčby bylinkami sahají velmi hluboko. Vůbec první důkazy pochází z období před více než 60 000 lety před naším letopočtem.

Nepodceňujte řeč svého těla

Neverbální komunikace, řeč těla či soft skills, vytváří obraz naší osobnosti a dojmu, jaký na své okolí zanecháváme. Není radno ji podceňovat, protože jen stěží s ní dokážeme manipulovat.

Momentálně jsem online (Na Vaší otázku odpovím do 5 minut.)

Kartářka Kateřina - pomoc s láskou a vztahy

Znamení Ryby
Specializace Andělské karty, tarotové karty,
Zaměření Láska a vztahy, karmické vztahy, rodinné konstelace

Láska je nejvyšším a také nejvíce komplikovaným citem, který působí v životě mnoho štěstí, ale i trápení a smutku. Poradím Vám s Vaším stávajícím vztahem a neštastně zamilovaným pomohu získat lásku milované osoby. Vím, že láska často bolí a partnerské vztahy jsou mnohy obtížné, společnými silami vše napravíme.

Zašlete mi SMS ve tvaru MILUJU datum narození, jméno a otázku na číslo 903 55 60
Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 60
Zašlete mi SMS ve tvaru MILUJU datum narození, jméno a Vaši otázku na číslo 903 55 60 Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 60 Moje stránka, otázky a ohlasy

Je mnoho způsobů, jak nahlédnout do své budoucnosti, jednou z nich je i věštění z kávové sedliny. Metoda, kterou s oblibou užívala i v Česku tolik oblíbená herečka Helena Růžičková. I když se to nezdá, je to překvapivě jednoduché. Pravda, i když dnes, v době překapávaných káv, to možná přeci jen komplikované bude. Pro úspěšné věštění totiž potřebujete tradiční kávu, tedy obyčejného “turka”.