Keltský horoskop

Článek na téma: Astrologie, Horoskopy,

Keltská astrologie je velmi úzce propojená s přírodou. Vůbec nejvíc pak se stromem, o němž věřili, že naše životy se formují přesně jako se v průběhu svého života formuje i strom. Keltové byli zkušení pozorovatelé a všimli si, že dítě narozené v určitém ročním období se vyvinou do člověka určitého vzhledu a určitých vlastností podobných určitým stromům.

V keltském horoskopu najdete celkem 17 různých stromů které se prostřídají během půl roku, a to podle 10 denních obdobích. V jednom roku těchto 17 stromů vládne vždy dvěma obdobím. Topol pak dokonce čtyřem. Lidi, kteří se narodili ve významných dnech, jako denní rovnodennost a slunovraty, vládnou další 4 stromy. podívejme se na ně.

Jabloň 22. 12. - 1. 1. a 22. 6. - 2. 7.

Jabloně jsou kreativní, dobrodružné, vášnivé, nestálé, nepraktické a nerealistické. Jsou to romantici, kteří mají rádi domácí pohodu. Má v sobě zvláštní kouzlo které ho dělá přitažlivým. Rádi flirtují a jen málokdy jsou věrní. Pokud však najde toho pravého usadí se a žije pokojně v manželství. Jabloně jsou velice moudré a jejich předurčením je prožít pestrý a zajímavý život.

Jedle 2. 1. - 11. 1. a 3. 7. - 13. 7.

Jedle jsou krásné elegantní a originální, ale také nedůvěřivé, a proto také i osamělé. Pohrouženi do sebe jen těžko získávají přátele. S velkou nedůvěřivostí si prohlíží okolní svět, jímž se nechají jen pramálo ovlivnit. Často trpí pocitem osamělosti. Nerad mluví o tom, co si myslí o někom druhém. Rád jim však pomůže. Díky své houževnatosti a umíněnosti jsou schopni vyřešit i neřešitelné situace. V práci jsou pečliví a zodpovědní. Život s nimi je vždy zajímavý, i když komplikovaný, protože ony sami jsou složité. Jsou velice vzdělané a zkušené. Šťastné obvykle nebývají ani v lásce, protože na svého partnera kladou příliš vysoké nároky. Často svou lásku věnuje těm, kteří si ji nezaslouží.

 

Jilm 12. 1. - 22. 1. a 14. 7. - 24. 7.

Jilm je statný štíhlý strom, který symbolizuje přitažlivé lidi. Vyznačují se duševním klidem a pohodou. Dokáží skvěle ovládat své emoce a své soukromé problémy zpravidla skrývají před zvědavým okolím. Jsou ctižádostiví a pracovití. Mohou dosáhnout vysokého postavení, ale jsou náročnými šéfy. U podřízených nestrpí chyby. Jsou velmi nadaní. Žít s jilmem není jednoduché, aby jste to zvládli, musíte být dosti vytrvalými a tolerantními. Nebojí se projevit. Mají poměrně vysoký sexuální apetit. Pokud s však naučíte s jilmem vycházet, najdete v něm skvělého partnera s křehce ušlechtilou a rozvážnou potravou.

Cypřiš 23. 1. - 31. 1. a 25. 7. - 4. 8.

Tito lidé mají vzácnou povahu, dokáží se těšit ze života a každodenních malých radostí. Jde o spokojenou a klidnou bytost, která je ve společnostmi mezi lidmi velmi oblíbená. Oplývá dobrou náladou, optimismem a humorem. Má rád přírodu a rád cestuje. Je to rodinný typ, který se rád pohybuje v rodinném kruhu. Nesnáší konflikty. Je skvělým diplomatem. Jsou dobrými přáteli. Cypřiš je obětavý, věrný, ale také i líný. Rád pracuje s lidmi. Je skvělým řidičem. Vysokých postů v práci obvykle nedosáhne, ale to není jeho priorita. Nemají rádi stres. Neradi riskují, ale potřebují pochopit, že je to někdy nutné, stejně jako to, že by neměli couvat. Jinak budou jen přešlapovat na místě a nehnou se kupředu.

Topol 1. 2. - 10. 2., 1. 5. - 10. 5., 5. 8. - 14. 8. a 1. 11. - 10. 11.

Topol je mohutný strom s rozložitou korunou, který v převtělení do živé osoby je rovněž krásnou. Zvlášť ženy vynikají ohromným půvabem, kterému muži nedokáží odolat. I přesto však nejsou domýšliví. Jsou velmi obětaví a pro okolí by se často rozdali, i přesto jsou často nepochopeni a proto mnohdy zůstanou zcela osamění. No, možná za to může to, že jsou hodně náladoví a popudliví. Utápí se v maličkostech. Když však jde do tuhého dokáže být skvělou oporou. Má výtvarné nadání.

Modřín 11. 2. - 20. 2. a 15. 8. - 24. 8.

Lidé narození v tomto období sou sebejistí a rozhodní. Rádi imponují svému okolí. Jsou velice dominantní, a to jak v práci, tak i v rodině. Mají skvělé nápady, jsou hodně pracovití, mají tvůrčího ducha a drží velkou pracovní morálku. Jsou na sebe hodě přísní. Jsou přímočaří a i když navenek jednají velmi sebejistě, stávají se často oběťmi intrik a mnohdy jsou i manipulováni jinými. V lásce je modřín poměrně vybíravý, nesmělý, neobratný, jemný a citlivý. V manželství je oporou. Potrpí si na pohodlí, ale přepych tedy nemusí. Zbytečně peníze nerozhazuje. Jejich slabinou jsou plíce a játra.

Borovice 21. 2. - 2. 3. a 25. 8. - 3. 9.

Borovice je tvrdá, zarputilá, odhodlaná jít svou cestou úspěšně do svého cíle. Hodně rozkazuje a přitom by se měl spíš podřizovat. Jsou velmi odvážné a optimistické. Jsou poměrně hádavé, neústupní. Neuznávají autority, a proto často vzorují. K tomu ještě ta jejich paličatost…

Lidé ve znamení borovice si umí v krizových situacích poradit. Mají skvělé organizační schopnosti. Všeobecně to jsou však spíše introverti. Jsou dobrými přáteli, ale vše má své hranice. Ve svém životě potřebují lásku, kterou prožívají velice intenzivně, stejně jako její ztrátu. Rychle to vzdávají a o svou lásku nebojují. Milují útulný domov a nejsou to žádní šetřílci, a proto byste jim do ruky neměli svěřit rodinnou kasu.

Vrba 3. 3. - 12. 3. a 4. 9. - 13. 9.

Vrba symbolizuje citlivou osobu, která se často cítí nedocenění a nepochopená. Ve vrbě se mísí dvě zcela smíšené povahy. Je snivá, zádumčivá i plná neklidu. Je skvělým psychologem. Umí naslouchat. Má poctivý charakter, ale žít s nimi není vůbec není vůbec jednoduché. Má na své okolí vysoké nároky, které jen málokdo dokáže uspokojit. Nemá to v životě lehké, prožívá hodně trpkosti, ale je velkým bojovníkem. Hodně si potrpí na lichotky. Někdy je jak malé dítě. Ten, kdo jej však zahrne přízní považuje za slabocha, kterým opovrhuje. Je mistrným manipulátorem. Možná i proto vrba nakonec zůstává sama a bez přátel.

Lípa 13.3. - 20. 3. a 14. 9. - 22. 9.

Lípa oplývá svou krásou, šarmem a vzácným kouzlem. Uvnitř je však rozpolcená. Svádí velký boj mezi tvrdou realitou a romantickou iluzí. Touží po pohodlném životě, ale nedokáže se srovnat s tím, že o štěstí je nutno bojovat. Je proto často ublížena, a to i přesto, že je ve své podstatě silná a dokáže se neuvěřitelně dobře přizpůsobit obtížným podmínkám. Je vzácným přítelem, který dokáže naslouchat druhým. V lásce však šťastní nebývají, protože hodně žárlí a jsou panovační. Jsou to prostě tak trochu podivíni, kteří se straní společnosti.

Dub 21. 3. a 23. 9. jarní a podzimní rovnodennost

Dub je speciálním stromem vládnoucí pouze dvěma dnům v roce. Lidé narození v tomto dni jsou vitální, trpěliví, má rád své tělo a užívá si své smyslnosti. Jde vysloveně o lidi činu. V povolání je vytrvalý, pilný a zručný. Najde uplatnění jak v kanceláři, tak i v dílně. Chrání slabší a utlačované. Oplývají ohromnou odvahou. Obvykle oplývají i velkou silou. K svému cíli jdu přímo bez vytáček, intrik a nepravostí. I když jsou ve svém životě úspěšní, nejsou stále spokojení. Svým přístupem k životu, paličatostí hodně odrazuje potencionální přátele a je to škoda, protože jsou to skvělí kamarádi. Pod tvrdou maskou je křehká osobnost, který je však naivní a často se vrhá do prvního vztahu, který ho potká. Často pak nejsou ve vztahu příliš šťastní. To pak způsobí, že se stanou neustálými hledači, kteří své partnery poměrně často střídají.

Líska 22. 3. - 31. 3. a 24. 9. - 2. 10.

Lísky jsou nenápadné, nenáročné stvoření, jež se vyznačují svou přívětivostí spolehlivostí a osobitým půvabem, který jim pomáhá dosahovat jejich cíle. Neustále stojí mezi dvěma volbami, a to i v partnerství. Potřebují lásku. Domov vykouzlí i ve zcela nevyhovujícím prostředí. umí komunikovat s lidmi. Jde o skvělého taktika s ohromnou intuicí. Umí si počkat na ten správný okamžik. Ví, za co bojovat a kdy je lepší ustoupit. Bohužel jsou někdy paličatí, netrpěliví a sobečtí. V lásce jsou hodně nepředvídatelní, věrní a poctivý. Ženy se často vdávají i v pozdním věku. Muži se stanou otci tehdy, kdy ostatní už myslí na vnoučata.

Jeřáb 1. 4. - 10. 4. a 3. 10. - 11. 10.

Zrozenci jeřábu jsou velmi nadaní, úspěšní, vytrvalí a silní. Dokáží se bránit nepřízním osudu. Vyznačují se svým vytříbeným vkusem. Jsou velice chápaví, intelektuální a moc dobře ví, že každá mince má svůj rub. Obvykle jsou velmi zruční. Často dělají velmi zajímavou práci. Jsou malíři, architekti, módní návrháři, filozofové nebo lékaři. Milují vášnivě a zcela, i když to nemusí být trvalé.Jeřábi vás nikdy nepodrazí. Pokud však milují, dají do toho všechno. V manželství jsou zastánci rodinného života. Rádi poznávají nové lidi a získávají nové zkušenosti Jsou skromní a obětaví. Motivací je pro ně pochvala a uznání. Jsou dobří strážci rodinného rozpočtu a někdy jsou i přísnými rodiči.

Javor 11. 4. - 20. 4. a 12. 10. - 21. 10.

Javor je i přes svou originalitu a inteligenci velmi nesmělý, příliš vážný a někdy cynický. Má výbornou paměť. Je hrdý, občas se však projeví rozmarně. Pro svou věčnou nespokojenost se i často trápí. Vyhovuje mu být na vedoucí pozici. Bohužel nedokáže své nápady dotáhnout do konce. Neumí milovat ani odpouštět. Opakovaně otvírá rány a rýpe se v nich. Ve vztahu je proto velmi problematický. Pokud vstoupí do manželství, tak to jen jednou a na dlouhá léta. Nejspokojenější jsou nakonec tehdy, když žijí samy. To mají ostatně i největší šanci na úspěch.

Ořešák 21. 4. - 30. 4. a 22. 10. - 31. 10.

Velmi šarmantní strom je ořešák, který je osobitý a nepřehlédnutelný. Nechybí mu proto sebevědomí a je zvyklí spoléhat jen sám na sebe. Je samostatný. Bojí se z nedostatku a nepřekonatelných překážek. Ve vztahu neustále zrají a učí se trpělivosti. Jejich povaha je plná rozporů, rozmarů a protikladů. Lidé jsou často obdivovaní, ale nejsou oblíbení. Jsou totiž nevyzpytatelní a nikdo dopředu neví, jak zareagují. Nedůvěřují nikomu, těžce se přizpůsobují a neumí improvizovat. Vše potřebují mít dopředu naplánováno a vypočítáno. Ve vztahu jsou obvykle dominantní. Čekat od nich musíte však velké výkyvy. Respektují silné a přímé lidi. Váží si pevné vůle a vyššího postavení. Mají slon k fanatismu.

Kaštan 11. 11. - 20. 11. a 11. 5. - 20. 5.

Lidé narození pod ochranou mohutného kaštanu jsou rodilí ochránci a ochranu u nich najde každý, kdo ji skutečně hledá. Kaštan má ohromný smysl pro spravedlnost, Hájí svá práva i blízkých. Zastává se slabších a nemocných. Jsou to velcí bojovníci. Lidmi jsou považováni za umíněnce. Stojí si však pevně za svým. Své pravdě nikdy neuhnou. Jsou věrní svým zásadám. které nikdy nemění. Nesnadno se zamilují. Jejich láska mnohdy není ani skutečná. Být jejich partnerem není nic jednoduchého. Pokud se však pro někoho rozhodnou, jsou s ním po celý život. Lidé v tomto znamení se buď dostanou velmi vysoko a jsou spokojení anebo se neustále potýkají s různými překážkami a jen těžce hledají své místo ve společnosti.

Jasan 21. 11. - 30. 11. a 21. 5. - 30. 5.

Jasan je patronem lidí milovaných všemi. Je to dítě štětstěny. Osoby v jeho znamení narozené oplývají dobrou náladou, milým úsměvem a dobrými vztahy, jimž přináší pozitivno. Když se jim daří jsou skutečně okouzlující. Nechybí jim jiskra, energie a impulsivnost. Pokud se jim nedaří, odklidí se do stínu, kde čekají na svou příležitost. Nepodceňujte je, dobře ví, co chtějí a svého cíle jsou schopni dosáhnout, a to poměrně snadno. Může za to jejich předvídavost , ctižádost i organizační schopnosti. Jsou velice inteligentní a snadno se učí novým věcem. Jsou to však sobci, protože sleduje pouze své cíle a svůj prospěch. V lásce jsou věrní, i když to nejsou žádní posteloví přeborníci. Pokud se stanete jejich životními partnery, nevymění vás ani za všechny krásy světa. V přátelství jsou poněkud nároční, nechtěj jen dávat, dívají se i potom, co můžou dostávat. Nerdi se zadlužují. Milují svobodu.

Habr 1. 12. - 10. 12. a 31. 5. - 10. 6.

Zrozenci Habru jsou pracanti i milovníci. Jde o velmi zodpovědné lidi, kteří mají rádi pořádek, všechno by mělo být nalinkováno, striktně se dodržovalo a nepodvádělo se, a proto je ponejvíce najdete v armádě, v bance, na policii i na úřadech. Jsou velice zodpovědní, nerozhodní a nevyvíjí příliš iniciativu. Bojí se vlastních chyb. Nevěří lidem. V manželství jsou věrni, protože to předpisují pravidla.

Osika 11. 12. - 20. 12. a 11. 6. - 20. 6.

Osiky jsou veselé, originální, kreativní a nezávislé. Kolem sebe celkem zdařile šíří náladu bezstarostnosti. Mají ohromný smysl pro humor, vrozenou intuici a mívají ohromné štěstí. V kolektivu jsou velmi oblíbení, ve vztahu jsou šikovní. Těší se z maličkostí všedního dne. Jsou hraví, milují zvířata a ony milují je. S osudem si celkem pohrává a v nepříjemných životních situacích ho vyvede jejich chytrost a prozíravost. Do všeho se vrhá s ohromným nadšením. Umí zvládnout tvrdé podmínky, hroutí se však ve chvíli, kdy se objeví někdo úspěšnější nebo někdo, kdo by ho mohl ohrozit. Jsou všestranně nadaní, a proto jsou schopni vykonávat celou řadu povolání. Potřebují práci, která by je uspokojovala a často proto práci mění. Jsou velmi umělecky talentovaní, ale často jim chybí vytrvalost, aby se prosadili. V tom případě se rychle vzdávají anebo reagují zcela neadekvátně. Obtížné překážky neřeší, protože je na to líný. Někdy působí povrchně, ale opak je pravdou! Co chce, to uskuteční. Miluje svou rodinu, je vřely a kamarádský. Jde vůbec o jednoho z nejzábavnějších partnerů a rodičů, s nimiž druhé baví svět.

Buk 21. 12. a 21. 6. Zimní a Letní slunovrat

Lidé narození v době slunovratu dostali do vínku celou řadu výjimečných vlastností. Jde o vedoucí typy, kteří jsou pro úspěch doslova předurčeni. Lidé to jsou houževnatí, pracovití a cílevědomí. Hádat se s nimi nemá smysl. Pokud je přesvědčen o své pravdě, neustoupí ani o píď. Jsou velice šetrní, ale nejsou lakomí. Těší se z každé maličkosti. Žít s ním však není snadné. Vyžaduje to od vás velkou míru tolerance a přizpůsobivosti. V lásce jsou spolehlivými partnery, kteří mají rodinu na prvním místě.

Vyznáte se v evropské formě horoskopu, ale ta čínská forma vám uniká? Rádi to napravíme a s čínským horoskopem vás seznámíme.

Hvězdy vám toho mohou napovědět spoustu. Ví dokonce i to, jaké zaměstnání je pro vás to nejlepší. Ve vašem horoskopu je možno nalézt k jaké práci máte předpoklady, kde se budete cítit nejlépe i to, kde se vám bude dařit.

Indiáni měli vždy blízko k přírodě a k zvířatům, které uctívali, vážili si jich a mnohdy se s nimi snažili sžít. Řadu zvířecích vlastností přisuzují lidem. Není se proto čemu divit, že věřili, že tyto zvířecí vlastnosti lidé získali dnem narození a budou je doprovázet celý život. Podle této myšlenky pak následně vytvořili Indiánský horoskop, který bychom vám rádi dneska představili.

Momentálně jsem online (Na Vaší otázku odpovím do 5 minut.)

Věštkyně Katka - Věštírna a věštění budoucnosti

Znamení Lev
Specializace Magie, tarotové karty, kyvadlo
Zaměření Věštění budoucnosti

Osud každého z nás je z části předurčen a s pomocí pokročilých věšteckých metod Vám mohu sdělit důležité životní události, které Vás čekají. Snažím se Vám vždy nejen sdělit budoucnost, ale také poradit s dalším rozhodováním, kdy Vám často až věštba sdělí důležité souvislosti a přivede Vás k jejich pochopení. 

Zašlete mi SMS ve tvaru ESO datum narození, jméno a otázku na číslo 903 55 60
Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 61
Zašlete mi SMS ve tvaru ESO datum narození, jméno a Vaši otázku na číslo 903 55 60 Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 61 Moje stránka, otázky a ohlasy

Mayská civilizace patřila k těm nejvyspělejším a dodnes je lidé po celém světě považuje za obdivuhodnou. Civilizace fungovala na území dnešní Guatemaly, Belize, v severozápadním Hondurasu, v mexických státech Yucatán, Quintana Roo, Campeche, Chiapas a na východě pak ještě ve státu Tabasco. Úspěšně zde existovala mezi lety 2500 let před naším letopočtem až do cca do 17. století.