Vánoce podle Feng Shui

Článek na téma: Duchovní život, Ezoterika, Mystické nauky, Osud,

Vánoce je možno slavit několika různými způsoby. Pokud toužíte po jejich harmonickém prožití, můžete se inspirovat Feng Shuei. Nemusíte se obávat, není to o tom, abyste se vzdali českých tradic, ale jde spíše o zklidnění, harmonizaci a vytvoření přátelské atmosféry.

 

Z pohledu Feng Shui v zimě vládne jin, tedy chlad a tma. Příroda v této době odpočívá a i člověk se v tuto dobu více uzavírá do sebe, medituje a rekapituluje. Jde o duchovní období. Feng Shui však usiluje o vyvážení všech sil, tedy harmonii mezi jin a jang, zimou a teplem, tmy a světlem a duševnem i fyzickou stránkou. Pozor, nejde však o žádnou magii, jde o přirozené a intuitivní chování, které před mnoha sty lety konaly i naše babičky (a to o nějakém Feng Shui nevěděly zhola nic).

Vánoce podle Feng Shui jsou o harmonizaci a očistě

Jde o úklid, a to nejen naší domácnosti, ale i o vnitřní úklid. Čím dříve, tím lépe, protože Feng Shui nepořádek nemá rád. Takže nejenže doma vymetete všechny kouty a vyhodíte vše, co je zbytečné, ať už jde o štosy papíru a novin, ale i o své smýšlení. Všechno, co je rozbité a nefunkční by mělo jít pryč, protože vás to brzdí. Vytvořte prostor pro svou vnitřní pohodu.

Domov podle Feng Shui není o šedé a bílé, ale o barvách

Šedá a bílá a jiné neutrální barvy, které se rádoby tváří za Provensálský styl a jež jsou spíše stylem skandinávským, nejsou ztotožněné s Feng Shui. I když se na první dojem zdá, že jsou v harmonii, není tomu tak. Feng Shui je totiž o barvách. A obzvlášť dlouhé zimní noci potřebují rovněž i jangovou energii. A proto je vhodné do svého jinak poněkud uzemněného interiéru zakomponovat element ohně, tedy všechny odstíny červené, a to včetně purpurové. Patří sem i prvky přírody, tedy i slaměných ozdob. Odstíny zlaté, které dodají nádech luxusu a tepla, čímž udrží interiér v rovnováze. Zlatá navíc lahodí našemu oku a dává nám pocit svátečnosti. Tato skutečnost pak lahodí s krémovou, karamelovou, skořicovou a čokoládovou. Jangovou energii prostoru dodáte i s pomocí záplavy polštářů, pletených pokrývek a vůní potpourri, jehličí a františků.

Vánoční stromeček podle Feng Shui

Umělý stromeček nemá co s Feng Shui co do činění. Stromek by měl být proto živý. Neměl by však pokoji dominovat. Ideální je jihovýchodní umístění. Už i tak je velmi jangový, a proto je nutné jej uvést do rovnováhy s pomocí kulatých baněk. Pokud si chcete zajistit prosperitu, zavěste na něj i mince. Kromě vánočního stromečku nezapomeňte na jmelí, které domov zklidní. Andělé v domě pak posílí lásku, věrnost a partnerství. Zesilují štěstí a dobrou vůli. Záplava svíček a jiných světýlek povzbuzuje pozitivní energii domova. Při výzdobě domova byste neměli zapomenout na výzdobu vchodu do domu. Ideální je, když na dveře užijete nějakou jehličnatou větev, nebo nejlépe 3 větve, které symbolizují nebe, země a člověka.

Vánoční tabule ve stylu Feng Shui

Slavnostní tabule by měla být prostřena vkusně a bohatě. Prostírání by přitom mělo být čtvercové anebo obdélníkové. Feng Shui se však snaží dvě protichůdné energie propojit, protože jen tak nám dají stabilitu, sílu a růst. Na hranatém stole by proto neměly chybět kulaté a kruhové tvary, zaoblené hrany, mísy s ovocem, ořechy a podnos s cukrovím. Spousta jídla na stole symbolizuje velkou hojnost v dalším roce. Barva ubrusu by měla být optimálně v zemitých barvách. Vhodnými barvami jsou žlutá, béžová (podporuje trávení) anebo červené v kombinaci se zlatou a zelenou. Důležité je i světlo, tedy i svícny nebo rovnou adventní svícen. Pozor, neměl by však být hranatý. Svící by na stole nemělo být více než 5. Stát by měly ve středu stolu. Stůl by však neměl být přeplněn, dost místa by tu mělo být pro všechny. U stolu by neměla stát žádná prázdná židle. Stůl se rozhodně nesmí viklat.

Nepodceňujte vánoční vůni

Domov by měl vonět sladce. Jde o vůni skořice, jablek, vanilky, purpury, františka, pomerančové kůry, čokolády i svařáku. Tento teplý element je spojený s pocitem bezpečí, zázemí, domova a mateřství.

Vánoce jsou velmi úzce spjaty nejen s tradicemi a těmi nejrůznějšími zvyky, ale díky zimnímu slunovratu jde již od pradávna rovněž o období spojené s magií. Naši předkové v tomto období prováděli celou řadu rituálů a kouzel, které měly zajistit úrodnost, hojnost, dostatek potravy a ochraňují zdraví a život členů domácnosti i dům a zvěř samotnou. Dnes se bohužel již postupně na spoustu těchto kouzel a rituálů zapomnělo.

Svou budoucnost chtěli lidé znát od nepaměti, a to napříč všemi kulturami. Díky tomu exituje celá řada způsobů věnující se předvídání budoucnosti z hvězd. Cikánský horoskop je neodmyslitelně spjat s předměty, jimiž se obklopovali a v nichž viděli lidi. Zajímavostí je i to, že původně preferovali spíše věštění z ruky anebo užívali karty (později cikánské karty), cikánský horoskop vznikl prý mezi kočovníky na jihu Francie.

Tak a je to tu zas, opět po roce tu máme hádky o Halloween, který většina Evropanů nenávidí skoro stejně mocně, jako Santa Clause. My máme přece dušičky a lampionové průvody! Někdy je zbytečné vysvětlovat, že nejde o nějaký amerikanismus, ale že se k nám obloukem vrací to, co původně od nás před tisícovkami let odešlo…

Momentálně jsem offline (Na Vaši otázku odpovím do 24 hodin.)

Věštkyně Karin - snář a výklad snů

Znamení Štír
Specializace Výklad významu snů
Zaměření Kyvadlo, magie, tarotové karty

Většina snů má buď zcela zřejmý nebo skrytý význam. Jmenuji a Karin a zabývám se výkladem snů, které často bývají předzvěstí budoucnosti Vaší nebo vašich blízkých. Sny často také zobrazují Vaši přítomnost a Vaše skutečně city a pocity. Odhalím skutečný význam těchto snů a pomohu Vám vyřešit současné i budoucí problémy. 

Zašlete mi SMS ve tvaru SNY datum narození, jméno a otázku na číslo 903 55 60
Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 60
Zašlete mi SMS ve tvaru SNY datum narození, jméno a Vaši otázku na číslo 903 55 60 Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 60 Moje stránka, otázky a ohlasy

Taroty jsou karty, které nelžou, ale někdy dovedou být kruté a smutné. Ne všechny zprávy totiž jsou pozitivní a taroty se s člověkem nemazlí, mluví na rovinu, a to někdy zcela bez okolků. Na rozdíl od tarotů jsou andělské karty nositeli pouze dobrých zpráv. Na všem špatném vidí i něco pozitivního.