Lilith

Článek na téma: Duchovní život, Ezoterika, Láska, Mystické nauky,

Příběh Lilith je starý jako lidstvo samo. Byla stvořena Bohem jako první ženu Adama. Vznikla z ohně, v němž se Bůh vzhlédl. Byla proto krásná, nespoutaná, spalující, ale i hřejivá. Měla plusy i mínusy, něhu a sílu, lásku i nenávist, radost i žal, cit a touhu, ženu i muže.

Příběh Lilith a Adama

Lilith byla první osazenkyní Země, z jejíhož žebra stvořil Adama. Jenže Lilith nesahal ani po kotníky. Byl strašné nemehlo. Nechoval se jako chlap. Neuměl to s ženami. Byl hloupý. Lilith ho musela všemu učit. Byl to ale ňouma a nemehlo, moc mu to nešlo. Byl to sobec. Ale i přesto ho Lilith naučila všemu, co dělá člověka člověkem. Lilith a Adam byli na stejné úrovni, byla rovnoprávná. Byla známá i tím, že odmítala spát pod Adamem. Ten si ji chtěl podmanit, pokořit, dostat ji tam, kam chtěl, vygradoval spor, který měl za to, že Lilith nechala agresivního Adama v zahradě a jednoduše od něj odešla.

Jak se Bůh k Lilith odvrátil zády, jen proto, že chtěla být rovnoprávná a svobodná

Bůh za ní sice poslal anděly s příkazem, aby se vrátila, ale ona to odmítla s tím, že násilí, agrese a útlak ať si užije někdo jiný. Ona už se k Adamovi nevrátí nikdy. Raději se prý stane nevěstou démonů, že ti více tolerují to, co chce, to, co se jí líbí a nelíbí, že s nimi může být svobodná, nebijí ji a nenutí ji do něčeho, co nechce a tak se i stalo. Díky tomu na svět pak přišla celá řada démonů (i když i toto ztvárnění z ní trochu přikresleně, aby v patriarchální době Adam vypadal jako muž chudák, kterého zavrhla mrcha žena).

A kam se toto ztratilo během éry patriarchátu? Nějak se to opomenulo dále vyprávět. Adam, který byl ve skutečnosti slaboch a nemehlo, který si dovoloval na ženu, byl opěvován a označen za silného muže. Ten však ve skutečnosti dlouho netruchlil. Jednoduše si zašel k Bohu pro novou ženu a ten mu dal Evu. Tentokrát však už neudělali tu chybu, aby se cítila rovnoprávná, měla muže poslouchat, plnit jeho sny, být po ruce, sloužit mu, uklízet mu měla...jenže Adam Evu nemiloval. Chtěl Lilith. Od té doby, co na svět přišla Eva, nemohl si dovolit být slabým, nemohl mít z něčeho strach. Musel být hrdina, jenže on se bál. Užíral se. Byl nešťatsný. Neměl na to neustále utěšovat ubulenou nudnou Evu, která na něj věrně čekala, neudělala nic od sebe.

I-ťing je u nás prezentována jako tajuplná věštecká metoda, ve skutečnosti se však jedná o nejstarší zachovaný text s filozofickým zaměřením, který pochází z druhého tisíciletí před naším letopočtem. Jde o tzv. Knihu proměn. V jejíž hlavní části najdete na 64 obrazců složených z 6 čar, jež představují celkem 64 rozličných archetypálních situací.

Vánoce je možno slavit několika různými způsoby. Pokud toužíte po jejich harmonickém prožití, můžete se inspirovat Feng Shuei. Nemusíte se obávat, není to o tom, abyste se vzdali českých tradic, ale jde spíše o zklidnění, harmonizaci a vytvoření přátelské atmosféry.

 

Bez komunikace není vztahu. Dobrá komunikace je základem šťastného a spokojeného vztahu. Jen s ní totiž dokážete zvládnout konfliktní situace a najít konstruktivní řešení. Dobrá komunikace spočívá přitom v tom, že se svým partnerem budete hovořit o svých vlastních myšlenkách a dávat najevo své pocity. Pozor si však dejte na určité zlozvyky, díky nimž to pak mezi vámi nemůže klapat.

Momentálně jsem online (Na Vaší otázku odpovím do 5 minut.)

Věštkyně Iveta - výklad karet

Znamení Kozoroh
Specializace Výklad karet
Zaměření Andělské karty, cikánské karty, tarotové karty

Pro výklad karet používám cikánské, tarotové i andělské karty, se kterými mám velmi dobré zkušenosti a vím, že výklad právě z těchto karet spolehlivě funguje. S pomocí karet určím nejen obecně Vaši budoucnost, ale můžeme se zaměřit také na jednotlivé oblasti Vašho života, jako je zdraví, finance, láska.

Zašlete mi SMS ve tvaru TAROT datum narození, jméno a otázku na číslo 903 55 60
Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 62
Zašlete mi SMS ve tvaru TAROT datum narození, jméno a Vaši otázku na číslo 903 55 60 Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 62 Moje stránka, otázky a ohlasy

Vánoce jsou velmi úzce spjaty nejen s tradicemi a těmi nejrůznějšími zvyky, ale díky zimnímu slunovratu jde již od pradávna rovněž o období spojené s magií. Naši předkové v tomto období prováděli celou řadu rituálů a kouzel, které měly zajistit úrodnost, hojnost, dostatek potravy a ochraňují zdraví a život členů domácnosti i dům a zvěř samotnou. Dnes se bohužel již postupně na spoustu těchto kouzel a rituálů zapomnělo.