Koláček štěstí

Článek na téma: Duchovní život, Horoskopy, Ezoterika, Osud,

Dodnes se ve světě přou, odkud koláček štěstí ve skutečnosti pochází. Tolik oblíbený americký způsob věštění, o němž mnohdy říkají, že pochází z Kalifornie, však v reálu pochází odjinud. Jeho původ je ve skutečnosti spojen s Japonskem nebo Čínou.

Co je koláček štěstí?

Koláček, který je velice chutný, se vyrábí z mouky, cukru, vanilky a sezamového oleje. Do jeho útrob je pak skryt s papírkem, který dedukuje, co vám přinese budoucnost. Obvykle jde o text ve stylu aforismu, proroctví nebo čínského moudra. Skryta zde mohou být i čísla, která jsou určená k vsazení. Jde o šťastná čísla, jež mají dotyčnému přinést štěstí. Koláčky se dodnes podávají v čínských restauracích, jako dezert. Pozor, v Číně se však tato tradice nedochovala a moc se již neužívají.

Zrození koláčku štěstí

Historie koláčku sahá až do 19. století, kdy jej vůbec poprvé vyrobili v japonském Kjótó do chrámu, který napomáhá přinášet štěstí. Dodnes se zde ručně vyrábí. Tradičně v sobě ukrývají 23 charakteristických odpovědí, ale ve své podstatě do nich můžete vložit, co se vám zamane. Do Ameriky se koláček štěstí dostal na přelomu století. V pekárně v San Franciscu je začal vyrábět japonský pekař. Postupně se koláčky dostaly do čínských restaurací a v průběhu druhé světové války se rozmohly po celé Americe. Citáty se psaly ručně, ale postupem času se začaly psát na stroji a ještě později tisknout. Dnes se na celém světě vyprodukuje na 3 miliardy citátů do koláčků ročně. Nejvíce se koláčky štěstí konzumují v USA, dále pak v Brazílii, Kanadě, Francii, Indii, Itálii, Mexiku a Velké Británii. Kromě těchto států se však koláčky konzumují i jinde, ačkoliv ne v takové míře.

Koláčky štěstí si už i u nás můžete objednat v restauraci, koupit ve specializovaných prodejnách anebo si je sami vyrobit. Recepty na koláčky najdete celkem snadno na internetu. Na lístečky pak můžete napsat cokoliv pozitivního, klidně i vzkaz.

 

V tradiční astrologii je Saturn spojován s omezeními, zábranami, těžkými zkouškami a zklamáním. Jde o obávanou planetu, která nás brzdí. Planeta v jednom znamení zůstává po dobu dva a půl roku. Špatnou pověst však nemá zcela oprávněně.

Možná jste to do dnešních dnů netušili, ale většina kostelů a synagog byla u nás postavena na základě geomantiky. Moderní geomantika se věnuje nauce vlivu krajiny a přírodních sil na člověka, jeho tělo a duši. Ukazuje nám, že s návštěvou magických míst naší krajiny, můžeme ozdravit naše tělo, očistit naše myšlení, doplnit svou energii a někdy prožít i spirituální zkušenosti. Proto nás návštěva posvátných a magických míst tak silně zasáhne, a to i na člověka bez předešlých duchovních zkušeností.

Je mnoho způsobů, jak nahlédnout do své budoucnosti, jednou z nich je i věštění z kávové sedliny. Metoda, kterou s oblibou užívala i v Česku tolik oblíbená herečka Helena Růžičková. I když se to nezdá, je to překvapivě jednoduché. Pravda, i když dnes, v době překapávaných káv, to možná přeci jen komplikované bude. Pro úspěšné věštění totiž potřebujete tradiční kávu, tedy obyčejného “turka”.

Momentálně jsem online (Na Vaší otázku odpovím do 5 minut.)

Věštkyně Lenka - Horoskop na tento rok

Znamení Vodnář
Specializace Magie, tarot, hvězdy, kyvadlo
Zaměření Osobní horoskop na celý rok

Osobní horoskop Vám prozradí důležité události a podstatné okamžiky, které pro vás osud připravil pro další měsíce v tomto, pro mnohé z Vás i obtížném, roce. Zajímá Vás, zda se situace v příštích měsících zlepší a jaký je v tomto směru Váš horoskop?  Říká se, že štěstí přeje připraveným, buďte i Vy díky osobnímu horoskopu připraveni na svoji budoucnost a Váš život se stane jednodušším.   

Zašlete mi SMS ve tvaru RADIT datum narození, jméno a otázku na číslo 903 55 60
Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 60
Zašlete mi SMS ve tvaru RADIT datum narození, jméno a Vaši otázku na číslo 903 55 60 Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 60 Moje stránka, otázky a ohlasy

Kdybychom chodili po městě nazí, asi bychom dobře nedopadli. Velmi rychle bychom skončili za mřížemi. Na nahotě však není nic špatného. Vždyť jsme se nazí narodili a nazí taky nakonec skončíme. Oblečení je navíc jen tunning pro nedokonalé tělo.